Brand Dubbelbock review

Brouwerij Brand | Bierstijl dubbelbock | Alcoholpercentage 7.5% | Drinktemperatuur 8 °C

Het herfstbockseizoen is weer geopend. Een seizoen waar ik persoonlijk gek op ben. Want laten we eerlijk zijn. Een herfstbock smaakt dan toch wel op zijn best. En hoe beter het seizoen af te trappen, dan met een bier van Neerlandsch oudste bierbrouwerij, namelijk brouwerij Brand, dat al jaren een zeer bijzonder bockbiertje brouwt. Een biertje dat een dubbele rijping heeft ondergaan, vandaar de naam dubbelbock. Maar heeft de bijzondere dubbele rijping ook gezorgd voor een bijzonder goede smaak? Tijd om daar achter te komen in deze Brand Dubbelbock review.

Zicht

Het eerste wat opvalt aan dit bier is een diepe robijnrode kleur. Je bent al gauw in de verleiding om het bier voor het licht te houden, om zo te genieten van de rode gloed die ontstaat. De kleur ontstaat, dankzij een bijzondere blend aan mouten. Het is een kleur die je niet vaak ziet bij bieren. Bovenop het bier staat een stevige schuimkraag, met een lichtbruine kleur. Het biertje ziet er in ieder geval appetijtelijk uit.

Geur

De geur van het bier wordt voornamelijk bepaald door de aanwezigheid van karameltonen. Daarnaast zijn ook sporen van gebrand mout te ruiken. De geur verraad al dat dit een zoetig biertje gaat zijn.

Smaak

En ja zoals de geur al prijsgaf. Het bier is vrij zoet, de smaak van karamel is vrij aanwezig. In tegenstelling tot enkele andere bockbieren, zoals de Hertog-Jan bockbier, zijn de smaken van gebrand mout minder nadrukkelijk aanwezig. Toch is het bier niet te zoet. De aanwezige hop aroma’s zorgen voor een aangenaam bittertje in de afdronk. Met dit bier zit je goed, wanneer het herfstweer buiten toeslaat.

Brand Dubbelbock review conclusie

De Brand Dubbelbock weet zich goed te onderscheiden van andere bockbieren, dankzij de dubbele rijping, zoete smaak en prachtige robijnrode kleur. Ja, met een Brand Dubbelbock kom je de herfst prima door. Wat vind jij van het bier? Laat het me weten in de reacties. Ik ben benieuwd.

Brand Dubbelbock review

3.85

Zicht

4.3/5

Geur

3.8/5

Smaak

3.5/5

Plaats een reactie