Brouwerij ’t IJ I.P.A. review

Brouwerij ‘t IJ| Bierstijl India Pale Ale | Alcoholpercentage 6,5% | Drinktemperatuur 8-10 °C

De India Pale Ale is niet mijn favoriete bierstijl. Ik verkies over het algemeen een moutig bier over een hoppig bier. Een hoppigere bierstijl dan een IPA bestaat er niet. Door het extra hop toe te voegen blijft het bier langer goed, maar gaat het bier tegelijkertijd een stuk bitterder smaken. Toch smaakt een I.P.A. op zijn tijd best prima daarom geef ik de IPA van een geronemeerde brouwerij als ’t IJ graag de kans. Een donkerblonde fruitige IPA, met op het etiket, waar in tegenstelling tot andere bieren van ’t IJ geen struisvogel te bespeuren is. Laten we de Brouwerij ’t IJ I.P.A. eens reviewen.

Zicht

De ’t IJ I.P.A. heeft een donkerblonde kleur en is enigszins troebel, met een fijne schuimkraag.

Geur

Het bier ruikt fruitig. Er zijn tonen van grapefruit te bespeuren, een geur veroorzaakt door het hoppige karakter van het bier. Eveneens zijn er bloemige tonen  en citrus te bespeuren. Het bier ruikt heerlijk verfrissend.

Smaak

Waar bij IPA een stevige bitterheid de boventoon kan voeren, wordt hier de boventoon gevoerd door het fruitige karakter van het bier. In de afdronk is het hoppige bittertje te proeven en de smaak blijft lang hangen in de mond. Al met al een lekker fris biertje.

’t IJ I.P.A. review conclusie

Er zijn maar weinig IPA’s die mij echt kunnen bekoren. En het ’t IJ I.P.A.? Dat is een van die weinige IPA’s. Het fruitige karakter is uitstekend in balans met het hoppige karakter van het bier. Dat maakt van ’t IJ I.P.A. een heerlijk en verfrissend biertje. Heb je het ’t IJ I.P.A. zelf al eens geproefd? Ik ben benieuwd wat je er van vond. Laat het met weten in de reacties.

Brouwerij ’t IJ I.P.A.

3.4

Zicht

3.3/5

Geur

3.5/5

Smaak

3.5/5

Plaats een reactie