Delerium Argentum review

Brouwerij Huyghe | Bierstijl Amber IPA | Alcoholpercentage 7% | Drinktemperatuur 7 °C

Hoeveel tripels kun je opnoemen en hoeveel amber IPA´s? Ik durf te gokken dat het aantal amber IPA’s een stuk lager liggen. Zelf is de Delerium Argentum de eerste die ik ooit ben tegengekomen. De nieuwsgierigheid is dan ook al gauw getriggerd, want een Delerium bier is toch niet zomaar een biertje, het is wél een van de betere. Zeker wanneer het gebrouwen werd voor het 25 jarig bestaan van de brouwerij, zoals de Delerium Argentum. Dat moet wel een bijzonder bier zijn toch? Tijd om daar achter te komen in deze Delerium Argentum review.

Zicht

De kleur van het bier is inderdaad amberkleurig en is daarmee anders dan wat je van een IPA gewend bent, normaal zijn dit lichtblonde bieren. Bovenop de Argentum staat een zeer romige  en dikke, crème kleurige schuimkraag. Een schuimkraag die lang op het bier blijft staan. En dat nodigt enorm uit om te proeven.

Geur

Het bier ruikt erg fruitig met tonen van citrus. Tegelijkertijd is de bittere geur van de hop ook goed te ruiken. Al met al ruikt het bier verfrissend.

Smaak

Het bier biedt een wisselend smakenpallet. In het begin heeft het bier een fruitige en enigszins kruidige smaak. De afdronk echter is typisch voor een IPA. Je proeft de bitterheid van het hop. Echter is deze niet zo nadrukkelijk aanwezig, als je van een IPA gewend bent.

Delerium Argentum review conclusie

De Delerium Argentum is een verfrissend bier met een scherp randje. Je herkent de smaken van een amber bier en tegelijkertijd de frisse bitterheid van een IPA in de afdronk. Dit maakt de Delerium Argentum een zeer smakelijk en uniek bier. Wat mij betreft een waardig jubileum bier. Die wil ik vaker. Jij ook?

Delerium Argentum

4

Zicht

4.3/5

Geur

3.8/5

Smaak

4.0/5

Plaats een reactie