Dutch Bargain SeaWise review

Brouwerij Dutch Bargain | Bierstijl Weizen | Alcoholpercentage 4,3% | Drinktemperatuur 2 °C

In het plaatsje Groede in Zeeland, vind je brouwerij Dutch Bargain. Een brouwerij dat startte in 2011 onder de leiding van 3 brouwers, maar ondertussen een stuk verder gegroeid is. Ze worden gedreven door avontuur, beleving en kwaliteit en ze proberen een stukje Zeeland mee te geven aan elk van hun bieren. Zo ook aan de Dutch Bargain SeaWise. Een Heffe Weizen, dat ze hebben getracht een toets van de frisse duinwind aan te brengen, door zeevenkel en duindoornbes te gebruiken tijdens het brouwen. Daarnaast is het bier vergist met Weihenstephaner gist en is er dus ook de smaak van een traditionele weizen te bespeuren in het bier. Dat belooft wat! Tijd om de Dutch Bargain SeaWise te reviewen dus.

Zicht

Het bier wordt geschonken in een glas dat eruit ziet als een soort ton. Het bier heeft een licht gele kleur met daarop een dunne, bubbelende schuimkraag. De schuimkraag is lang niet zo romig als je van een weizen gewend bent. Verder is het bier vrij troebel.

Geur

Het bier ruikt enorm fris en fruitig. Er is in de geur redelijk wat hop te bespeuren. Het biertje ruikt daarom redelijk scherp.

Smaak

Het biertje smaakt fris en ietwat zurig. De fruitige smaak is goed te proeven en het koolzuur prikkelt op de tong. Daarnaast is er ook een licht bittertje te bespeuren. Ondanks het lage alcoholpercentage is het een zeer karaktervol biertje.

Dutch Bargain SeaWise review conclusie

De brouwers beloofden avontuurlijke bieren en dat is met de Dutch Bargain SeaWise zeker gelukt. Het bier is zeer karaktervol en een echte dorstlesser met een bijzondere smaak. Het bier maakt me daarom nieuwsgierig naar wat Dutch Bargain nog meer te bieden heeft.

Dutch bargain SeaWise

3.75

Zicht

3.3/5

Geur

3.8/5

Smaak

4.3/5

Plaats een reactie