Duvel 6,66 review

Brouwerij Moortgat | Bierstijl blond | Alcoholpercentage 6,66% | Drinktemperatuur 5 °C

It´s new, it´s fresh, het is de slogan van de nieuwe Duvel 6,66. Brouwerij Moortgat, de brouwerij achter de befaamde Duvel, viert dit jaar zijn 150e verjaardag op de beste manier, waarop het gevierd kan worden. Door ons te trakteren op een nieuw biertje, de Duvel 6,66. Een nieuwe, maar lichtere variant op de Duvel. Een zacht en verfrissend blond bier met een alcoholpercentage van 6,66%. Het bier zou een balans moeten bieden tussen het klassieke Belgische blond bier en hedendaagse innovaties en wordt gebrouwen met maar liefst 6 verschillende soorten hop. Dat klinkt veelbelovend dus ik ga de Duvel 6,66 gauw proeven en reviewen.

Zicht

Op het eerste oog lijkt het bier precies op de klassieke Duvel. Wat houdt dat in? Een bier dat een geweldig volle schuimkraag heeft, met een gouden kleur, waar je het koolzuur in ziet borrelen. Doordat het bier niet volledig gefilterd is, blijft het enigszins troebel, maar troebele bieren zijn juist smaakvolle bieren.

Geur

Ook voor de neus lijkt het bier in eerste instantie op de klassieke Duvel, het bier heeft een verfrissende geur, net als de originele Duvel, maar daarnaast ruik je ook de aroma’s en fruitige tonen van de aanwezige hopsoorten.

Smaak

Ook als we het hebben over de smaak, dan proef je in de basis die verfrissende smaak van een Duvel, maar daarnaast is het bier ietsje fruitiger, dankzij de hop en het gebruik van sinaasappelschil. Het drinkt zeer makkelijk weg en het bier is een uitstekende keuze op een zomerse dag.

Duvel 6,66 review conclusie

De Duvel 6,66 is een lichtere en doordrinkbaardere variant, dat de essentie van een Duveltje weet te vangen en is daarmee een zeer geslaagde traktatie. Ik hoop dat ik de 200ste verjaardag mee mag maken, want ik ben nu al benieuwd, waar ze dan mee komen. Heb jij al de kans gehad om de Duvel 6,66 te proeven? Laat het me weten in de reacties.

Duvel 6,66

4.25

Zicht

4.5/5

Geur

4.0/5

Smaak

4.3/5

Plaats een reactie