Forst premium pilsner review

Brouwerij Forst | Bierstijl pilsner | Alcoholpercentage 4,8% | Drinktemperatuur 6 °C

Wanneer je reist door Zuid-Tirol is er een biermerk, dat je in elk dorpscafe of berghutje zult vinden en dat is Forst. Je kunt er simpelweg niet omheen om het bier te proeven en dat heb ik ook zeker gedaan.
Forst is een Italiaanse brouwerij opgericht in 1857 in de Frazione Forst van Algund. De brouwerij staat voor traditie en een liefde voor natuur. Ze maken dan ook dankbaar gebruik van het frissen bergwater om hun bieren te brouwen. Waaronder hun premium pilsner, het meest gedronken biertje van de brouwerij en ook het biertje dat ik heb mogen proeven op een warme dag met uitzicht op de bergen. En hoe die smaakte? Dat vertel ik in deze Forst premium pilsner review.

Zicht

De Forst premium pilsner is een zeer helder, gouden bier, met daarop een dikke bubbelende schuimkraag, dat redelijk lang blijft staan. Het oogt als een verfrissend pilsje.

Geur

Het bier ruikt fris, met geuren van graan die de boventoon voeren, daarnaast zijn ook geuren van het hop te bespeuren.

Smaak

Het bier oogt fris, ruikt fris…en smaakt fris. Het pilsje heeft een redelijke body en je proeft de smaken van mout. Ondanks het lage alcoholpercentage is het geenszins een slap pilsje.

Forst premium pilsner review conclusie

De Forst premium pilsner is een prima, fris pilsje. Of je het drinkt bij een snelle maaltijd of er uitgebreid van geniet terwijl je met goed weer op een terras zit. De Forst premium pilsner is smaakvol genoeg om beide rollen te kunnen vervullen.

Forst premium pilsner

3.25

Zicht

3.5/5

Geur

3.0/5

Smaak

3.3/5

Plaats een reactie