Gebroeders Roodbaard no. 4 Barley wine review

Brouwerij Gebroeders Roodbaard | Bierstijl barley wine | Alcohol 11,1% | Drinktemperatuur 11 °C

De Gebroeders Roodbaard no.4 is een barley wine van de nanobrouwerij gerund door twee zwagers. Ik heb ze ooit gezien bij een bierfestival in Bergen op Zoom en wanneer je ze gezien hebt, snap je heel goed waar de naam, van de brouwerij, vandaan komt. Hun assortiment is al vrij uitgebreid. Op de site zie ik teller no.15 staan, maar vandaag hebben we het over de no4. De barley wine, een van origine Engelse bierstijl, met een laag koolzuurgehalte en een hoog alcoholpercentage. Het is een kruidig bier met jeneverbessen en rozemarijn.

Zicht

De Gebroeders Roodbaard no4. Is een donker bier, de kleur heeft ook een rode gloed. Zoals het de bedoeling is, bij dit bier staat er geen stevige schuimkraag op, maar doodslaan doet het ook niet.

Geur

Het bier heeft in tegenstelling tot mijn verwachting een ietwat zurige geur. Mogelijk komt dit door de jenever bessen in het bier. De geur is echter niet heel sterk.

Smaak

Bij het bier drinken ervoer ik drie smaken in één. In het begin is het bier aan de zure kant, maar na wat walsen in de mond ontstaat ook een ietwat houterige smaak. De afdronk is vervolgens weer zoet. Het is erg knap dat ze dit in één bier voor elkaar gekregen hebben, maar ondanks de drie verschillende smaken, blinkt het in geen een smaak echt uit.

Eindoordeel over de Gebroeders Roodbaard no.4 Barley Wine

De Gebroeders Roodbaard no.4 Barley Wine is een bijzonder bier, hoewel ik er zeker van genoten heb, is het niet de beste in zijn soort. Maar meningen verschillen natuurlijk. Heb jij het bier weleens geproefd en heb je een andere mening, of ben je toch nieuwsgierig geworden naar het bier? Laat het me weten in de reacties.

De GebroedersRoodbaard no.4 Barley Wine

3.15

Zicht

3.0/5

Geur

3.0/5

Smaak

3.5/5

Plaats een reactie