Gouden Carolus Whisky Infused review

Brouwerij het Anker | Bierstijl quadrupel | Alcoholpercentage 11,7% | Drinktemperatuur 10 °C

In 2015 werd de Gouden Carolus Whisky Infused gelanceerd als een bier uit de Indulgence serie. Het bier was echter zo succesvol, dat het bier gelukkig werd opgenomen in het vaste assortiment. Het bier is een verrijkte versie van Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Imperial Dark, met een infusie van hun eigen Gouden Carolus Single Malt whisky. Sinds de lancering sleept het bier elk jaar nog prijzen binnen, met in 2020 wederom een award voor the worlds best spirit flavored beer. Reden genoeg om de Gouden Carolus Whisky Infused eens te reviewen lijkt mij zo.

Zicht

De Gouden Carolus Whisky Infused is een mooi donkerbruin bier met tinten van paars, afhankelijk van de lichtinval. De schuimkraag blijft ferm op het bier staan, maar ziet er tevens zacht en romig uit. Het nodigt uit het glas tegen de lippen te zetten.

Geur

De geur is een mooie blend van zoete geuren afkomstig uit karamel en vanille. Tegelijkertijd dringt ook de warmte van alcohol binnen in de neus, samen met een houterige geur afkomstig van de Whisky.

Smaak

Wanneer je de eerste slok neemt, proef je het meteen. Dit is een krachtig en rijk bier. Je proeft toetsen van vanille, eikenhout en chocolade. De whisky is een verrijking van de smaak, maar niet overheersend. Het zorgt voor een warme afdronk. Het is niet een bier dat je even achteroverslaat, maar één waar je lang van kan genieten en dat heb ik zeker gedaan.

Conclusie Gouden Carolus Whisky Infused review

De Gouden Carolus Whisky Infused heeft wat mij betreft alle prijzen dubbel en dwars verdiend. Het is een rijk en krachtig bier, waar lang van te genieten valt. Na mijn bezoek aan de brouwerij in november 2019 heb ik een mooi voorraadje ingeslagen en dat was een zeer goede aankoop. Geniet jij ook zo van de Gouden Carolus Whisky Infused? Laat het me weten in de reacties.

Gouden Carolus Whisky Infused

4.4

Zicht

4.3/5

Geur

4.3/5

Smaak

4.8/5

Plaats een reactie