Gulden Draak Brewmaster review

Brouwerij Van Steenberge | Bierstijl barreld aged quadrupel | Alcoholpercentage 10,5% | Drinktemperatuur 10 °C

De Gulden Draak Brewmaster is ontstaan als eerbetoon van brouwmeester Jeff Versele van de zesde generatie brouwers, tot de vorige generatie. En dan met name aan zijn opa Jozef van Steenberge, die zich in de jaren zeventig verdiepte in speciaalbier.
In de basis bestaat de Gulden Draak Brewmaster uit het basis brouwsel van de Gulden Draak Classic. De befaamde robijnrode tripel van de brouwerij. Een bier waarbij 3x zoveel mout gebruikt wordt als bij het brouwen van pils. Het bier wordt vervolgens gerijpt op houten whisky vaten, waardoor de smaken van whisky en hout in het aromatische bier trekken. Het resultaat is een complex en zeer stevig bier.
Sinds de eerste editie in 2018 kijk ik elk jaar reikhalzend uit naar een nieuwe editie. Nu ook in 2021 de schappen weer gevuld zijn met de Gulden Draak Brewmaster, is het eens tijd om het bier te reviewen.

Zicht

Het bier heeft, in tegenstelling tot andere quadrupels, die vaak donker zijn, juist een prachtig diepe amberkleur. De schuimkraag die erop staat is zeer vol, maar zacht. Bij het zien van het bier begin je spreekwoordelijk te watertanden.

Geur

Het bier is vrij aromatisch, met tonen van kruidnagel en karamel, maar ook fruitige tonen. De geur van hout, van het whiskyvat, waar het bier in heeft liggen rijpen is eveneens aanwezig. De geur zelf is al om van te genieten.

Smaak

Het bier ziet er stevig uit, het ruikt stevig én het smaakt stevig. Het is een complex bier vol van smaak. Je proeft frutige tonen, kruidige aroma´s en daarbij ook de smaken van het hout en whisky, afgemaakt met de warmte van alcohol. Dit is een bier waar een kleine sip al genoeg is voor een heuse smaakbeleving in de mond. Daarmee is de Gulden Draak Brewmaster ook meteen bier waar je goed voor kunt gaan zitten en lang van kunt genieten.

Gulden Draak Brewmaster review conclusie

Elk jaar weer is de Gulden Draak Brewmaster een fenomenaal bier. Het is een zeer rijk, complex en stevig bier. Een bier waar je heerlijk voor kunt gaan zitten, een bier om echt te degusteren. Van mij mogen er nog vele edities volgen. Heb jij al eens een editie van Gulden Draak Brewmaster mogen proeven? Ik ben benieuwd wat je ervan vond.

Gulden Draak Brewmaster

4.6

Zicht

4.5/5

Geur

4.5/5

Smaak

4.8/5

Plaats een reactie