Gulpener IJsbock review

Brouwerij Gulpener | Bierstijl ijsbock | Alcoholpercentage 10,3% | Drinktemperatuur 8-10 °C

De Gulpener IJsbock is ontstaan uit de Tarwe Dubbelbock, waarop een bijzondere brouwtechniek is toegepast. Een techniek, dat vries-destillatie wordt genoemd. Het bier wordt na vergisting gekoeld tot -20 °C. Vervolgens wordt het water gescheiden van het concentraat. Het resultaat? Een intens bier met een zeer volle smaak en een krachtig alcoholpercentage van 10,3%. In 2016 won het nog zilver bij de Brussels Beer Challenge. Reden genoeg dus om in deze koude wintermaand de Gulpener IJsbock eens open te trekken en te reviewen.

Zicht

Het bier heeft een donkere diepe kleur en is enigszins troebel. Op het bier staat een ferme, romige schuimkraag dat wel snel inzakt. Het bier ziet er echter uit als een stevig bier en dat is precies de bedoeling.

Geur

Dat het bier geconcentreerd is, is goed terug te ruiken. Er zijn sterke tonen van karamel, kruiden en gedroogd fruit te bespeuren, net als een walm van alcohol. Heerlijk.

Smaak

De bijzondere brouwtechniek, die ze bij Gulpener hebben toegepast om dit bier te brouwen, werpt duidelijk zijn vruchten af. Het is een krachtig bier, met een zeer rijke smaak. Je proeft de karamel, gedroogd fruit en kruiden goed terug in het bier. De afdronk is smaakvol en heeft de warmte van alcohol. Het bier is inderdaad zeer intens.

Gulpener IJsbock review conclusie

De Gulpener IJsbock is gebrouwen op een zeer bijzondere manier. Door vries-destillatie ontstaat een geconcentreerd en rijk bier. Daar is niets over gelogen. De Gulpener IJsbock is een zeer rijk bier en levert weer een bijzondere bier ervaring op. Een ervaring waar ik blij mee ben. Wat is jouw ervaring met de Gulpener IJsbock?

Gulpener IJsbock

4.15

Zicht

4.0/5

Geur

4.3/5

Smaak

4.3/5

Plaats een reactie