Hertog Jan bockbier review

Brouwerij Hertog-jan | Bierstijl herfstbock | Alcoholpercentage 6,5% | Drinktemperatuur 10-12 °C

Nu het bockbierenseizoen weer in volle gang is, zijn de supermarkten weer volgestroomd met allerlei bockbieren. Een van de allereerste bockbieren op de Nederlandse markt was de Hertog-jan bockbier. Een bockbier, dat op geheel eigenwijze manier gebrouwen werd, want het de Hertog-jan bockbier is bovengistend gebrouwen. Dit staat in tegenstelling tot de Duitse bockbieren die juist ondergistend worden gebrouwen. Net even wat anders dus. Maar is deze eigenwijze manier van brouwen genoeg om de herfstbock eruit te laten springen tussen alle andere herfstbockbieren? Tijd om erachter te komen in deze Hertog-jan bockbier review.

Zicht

Je zou het bier kunnen beschouwen als een mooie weerspiegeling van de herfst. Het is een donker bier, maar tegen het licht aangehouden is er ook een gloed van robijnrood aanwezig. Hertog-Jan beschrijft het bier zelf als robijnrood, maar dit is een stuk minder sterk aanwezig, dan bij de Brand Dubbelbock. Qua zicht is het bier iets minder bijzonder, maar desalniettemin staat er een mooie schuimkraag op. Het bier ziet er wel uit zoals je wilt dat je herfstbock eruit ziet.

Geur

De geur van deze Hertog-jan bockbier bevat tonen van karamel, maar ook van chocolade en kruiden, afgemaakt door de aanwezigheid van de geur van gebrande mouten. De geur is in ieder geval goed, nu de smaak nog.

Smaak

De Hertog-Jan bockbier wordt omschreven als een vrij zoete bock. Dit is ook zeker te proeven in de duidelijk aanwezige smaak van karamel, maar toch wordt de voor mij de boventoon gevoerd door de smaak van gebrand mout. Een typische smaak voor bockbieren. Het bockbier is dan ook een stuk minder zoet in mijn optiek dan de Brand Dubbelbock en is in mijn optiek een voorbeeld voor hoe een bockbier hoort te smaken. Ik ben zeer tevreden over deze herfstbock van Hertog-Jan.

Hertog-Jan Bockbier review conclusie

De Hertog-Jan bock is mijn ogen het voorbeeld van hoe een bockbier hoort te smaken. Het bier is een mooie balans tussen zoet en bitter. Dit herfstbock zal ik dan ook in de komende herfstdagen meer dan eens opentrekken. Wat vind jij van de Hertog-jan bockbier? Ik zie graag je reactie in de comments tegemoet.

 

Hertog jan Bockbier review

3.9

Zicht

4.0/5

Geur

3.8/5

Smaak

3.9/5

Plaats een reactie