Hertog-Jan Enkel Review

Brouwerij Hertog-Jan | Bierstijl enkel | Alcohol 4,5% | Drinktemperatuur 3-5 °C

De Hertog-Jan Enkel is is een mooie aanvulling op de reeks met de Hertog-Jan Dubbel en Tripel. Het lichtste bier uit de reeks van abdijbieren van de brouwerij en is een verfrissend blond kleurig bier. Een ode aan de enkel bieren, die in de middeleeuwen alleen door de paters zelf gedronken werden. Ze dronken het bier om niet ziek te worden van het vervuilde water. Tijden lang kon je als bierliefhebber alleen terecht voor een enkel bij een abdij, bijvoorbeeld Orval en Westmalle. Totdat Hertog-Jan de enkel lanceerde, nu is enkel bier voor iedereen te proeven. Maar smaakt het ook goed?

Zicht

Het bier is mooi helder en goud/ koperkleurig. Qua zicht doet het enigszins aan een pilsje denken. De schuimkraag is stabiel en vrij luchtig. Vooral op een warme zomerdag is het zicht van dit biertje zeer moeilijk te weerstaan.

Geur

Het bier ruikt fris en het zijn vooral de aroma’s van hop, die de neus binnendringen. Dit komt, omdat het bier drooggehopt is. Er is dus tijdens het lageren van het bier extra hop toegevoegd.

Smaak

Het drooghoppen van het bier is duidelijk terug te proeven. Het bier heeft een stevig karakter voor een bier van slechts 4,5% alcohol. Het is daardoor zeer smaakvol, verfrissend en toch bitter tegelijk. Het bier heeft een fijne balans en is daardoor erg toegankelijk. Het is een goed doordrinkbaar bier.

Het eindoordeel over de Hertog-Jan Enkel

De Hertog-Jan Enkel is een fantastisch bier en een uitstekende keuze voor wie graag een licht bier drinkt in de warme zon of gewoon zin heeft in een goed smaakvol bier. Enkel bier heeft trouwens een interessante geschiedenis. Mocht je hier meer over willen weten. Lees dan ook: Wat is enkel bier? Heb jij de Hertog-Jan Enkel al geproefd? Laat me in de reacties weten, wat je ervan vindt!

Hertog-Jan Enkel

4

Zicht

4.0/5

Geur

3.5/5

Smaak

4.5/5

1 gedachte over “Hertog-Jan Enkel Review”

Plaats een reactie