Hertog-Jan Lentebock review

Brouwerij Hertog-Jan | Bierstijl Lentebock | Alcoholpercentage 7,2% | Drinktemperatuur 8 °C

De traditie van de lentebock begon in Duitsland, waar het bier gebrouwen werd, met als doel een voorraad van lang houdbaar bier aan te leggen, voor de komende zomer. Dit deden ze, omdat het in de zomer verboden was om bier te brouwen. Het brouwen gebeurde destijds nog op een openvuur, wat een gevaar met zich meebracht, tijdens deze droge periode. Hoewel het brouwen van lentebock in dat opzicht overbodig is geworden, ben ik blij dat de traditie nog bestaat, want er is geen betere manier om de lente te vieren, dan zittend in het zonnetje met een lentebock in de hand.
En als het gaat om seizoensbieren, dan behoort Hertog-Jan tot de betere, kijk maar naar de herfstbock.
De Hertog-Jan Lentebock is een goudgeel en fruitig bier, waarvan de brouwers zeggen dat het een stevige afdronk heeft.

Zicht

De Hertog-Jan is een helder, goudgeel bier, met een fijn schuimkraagje, wat dankzij zijn helderheid moois is om even voor de zon te houden, om de kleur van de lente eens goed te bekijken.

Geur

Het bier ruikt erg fruitig en fris, maar er is ook een licht bittertje te bespeuren, veroorzaakt door de hop, dat veelvuldig in het bier aanwezig is om het langer goed te houden.

Smaak

Wanneer je de eerste slok neemt, proef je het fruitige karakter van het bier. Echter wanneer je het bier doorslikt, komt er een bittere afdronk naar boven. Die afdronk is inderdaad vrij stevig, maar dat maakt het bier wel erg smaakvol.

Hertog-Jan Lentebock review conclusie

De Hertog-Jan Lentebock is een fijn, fris en fruitig bier en daarmee een mooi bier om de lente mee af te trappen. Vooral in het zonnetje, valt er goed te genieten van dit biertje. Heb jij de Hertog-Jan Lentebock al geproefd? En geef je de voorkeur aan lentebock of herfstbock? Laat het me weten in de reacties.

 

 

Hertog-Jan Lentebock

3.6

Zicht

3.8/5

Geur

3.5/5

Smaak

3.5/5

Plaats een reactie