Hoegaarden Grand-Cru review

Brouwerij Anheuser-Busch InBev | Bierstijl Sterk blond | Alcoholpercentage 8,7% | Drinktemperatuur 8-10 °C

De Hoegaarden wit kent iedereen. Het is een van de bekendste bieren uit het Belgische bierlandschap. En niet een zonder betekenis. Het is namelijk hét bier dat witbier weer terug op de kaart bracht nadat het dreigde te verdwijnen. Je kunt gerust zeggen dat het behoort tot de allergrootste klassiekers. Hoegaarden heeft ook nog een groter, naja sterkere broer. De Hoegaarden Grand-Cru. Een sterk blond kleurig bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 8,7%, het bier is daarmee inderdaad een stuk sterker dan de Hoegaarden wit. Of het bier dan ook smaakvoller is? Laten we dat eens uitzoeken in de Hoegaarden Grand-Cru review.

Zicht

De Hoegaarden Grand-Cru is een oranje kleurig biertje en behoorlijk troebel. Daardoor ziet het bier er wel smaakvol uit. Bovenop het bier staat een fijne, maar volle schuimkraag, wat lang op het bier blijft staan.

Geur

Het bier ruikt fruitig, qua geur heeft het iets weg van een witbier, dankzij het fruitige en kruidige karakter.

Smaak

Het bier is behoorlijk smaakvol met een krachtige body. Het heeft een fantastische zoete, doch kruidige smaak. In het bier zijn toetsen van sinaasappelschil en koriander te bespeuren, zoals ook bij witbier vaak wordt toegepast. In de afdronk is te merken dat het bier een hoger alcoholpercentage heeft. De smaak blijft lang hangen.

Hoegaarden Grand-Cru review conclusie

De Hoegaarden Grand-Cru is een krachtig en smaakvol bier. Is het beter dan de Hoegaarden wit? Laten we zeggen dat het bier anders is. Het bier is zeker smaakvoller en heeft mijn voorkeur als het gaat om een echt degustatiebier. Op een warme zomerse dag echter, kies ik toch voor een ouderwetse, dorstlessende Hoegaarden wit. Wat is jouw mening?

Hoegaarden Grand-Cru

4.1

Zicht

3.8/5

Geur

4.0/5

Smaak

4.5/5

Plaats een reactie