Hoegaarden witbier review

Brouwerij Anheuser-Busch InBev | Bierstijl wit | Alcoholpercentage 4,9% | Drinktemperatuur 5 °C

Er was een tijd dat witbier haast nauwelijks nog gedronken werd. De bierstijl dreigde zelfs te verdwijnen, totdat Pierre Célis kwam met de redder van deze bierstijl. De Hoegaarden wit. Een bier, dat eigenhandig de stijl witbier terug op de kaart wist te brengen. Er zijn daarom, maar weinig bieren die zo terecht een regelrecht stijlicoon genoemd mogen worden. Het bier wordt dan ook zoals gewoon is met Belgisch wit gebrouwen met koriander en sinaasappelschil, wat een verfrissend bier oplevert. Met zo´n krachtig verhaal is het de moeite waard om het bier eens verder onder de loep te houden tijdens deze Hoegaarden witbier review.

Maar eerst het bier om de eigenzinnige wijze inschenken. Het bier hanteert namelijk zijn eigen inschenk methode. Je begint met het half leegschenken van het flesje, vervolgens walsje 16 maal om het gist goed los te maken en schenk je het flesje uit. Het resultaat is dan als volgt:

Zicht

De kleur van het bier is bleek geel. Het is een troebel bier, omdat het ongefilterd is. Daarboven op staat een goede romige schuimkraag. Het bier ziet eruit als een echte dorstlesser, die je graag voor je neus ziet verschijnen, wanneer je zit op een zonnig terras.

Geur

Het bier ruikt fris en fruitig, dankzij de aanwezigheid van koriander en sinaasappelschil. Ook is er lichtelijk kruiden te bespeuren.

Smaak

Het bier smaakt verfrissend, met de duidelijke aanwezigheid van fruitige tonen en een kleine kruidige ondertoon. In de afdronk is er een bittertje afkomstig van de hop te bespeuren. Een perfect biertje voor wanneer de zon schijnt.

Hoegaarden witbier review conclusie

Het is het Hoegaarden witbier, dat de bierstijl terug op de kaart bracht en daar ben ik enorm blij mee. Het Hoegaarden witbier heeft dat op fenomenale wijze gedaan, want het smaakt uitstekend. Dit bier ga ik komende zomer zeker vaker opentrekken. Wat vind jij van de Hoegaarden wit en witbier in zijn algemeen? Ik lees het graag terug in de reacties.

Hoegaarden wit

4

Zicht

4.0/5

Geur

3.8/5

Smaak

4.3/5

Plaats een reactie