’t IJ IJbok review

Brouwerij ‘t IJ | Bierstijl Herfstbok | Alcoholpercentage 6,5% | Drinktemperatuur 8-10 °C

Het bockbier seizoen is ondertussen alweer een tijdje bezig. Favorieten als de Brand Dubbelbock en de Hertog-Jan Bockbier zijn de revue al een keer gepasseerd, maar er zijn nog veel meer bockbieren om te proeven. Bij brouwerij ’t IJ bijvoorbeeld maken ze ook een eigen herfstbok. Aangezien de brouwerij uitstekende bieren maakt, is het tijd om ook eens stil te staan bij het bokbier van deze brouwerij: De IJbok.

Zicht

Afhankelijk van hoe het licht valt is het een mooi bruin/ rood bier. Bovenop het bier staat een ferme kraag lichtbruin schuim.

Geur

Het eerste wat je ruikt is de aanwezigheid van geroosterd mout, gevolgd door de geur van karamel afkomstig van het gekarameliseerde mout. Tevens is de geur van donker fruit aanwezig, evenals de geur van koffie. Aroma’s die een goed bockbier hoort te bevatten.

Smaak

Evenals dat het geroosterde mout in de geur sterk aanwezig is, zo is het ook sterk aanwezig in de smaak. Hierdoor is de zoetheid van de karamelsmaak en roodfruit niet overheersend. De afdronk van het bier is vrij droog.

IJbok review conclusie

De kleur, het gebruik van gekarameliseerd mout, de zoete smaak, het alcoholpercentage. De IJbok is een keurig bockbiertje dat voldoet aan alle kenmerken van een typische herfstbock. De lichte aanwezigheid van koffiesmaak zorgt ervoor dat het bier zich net iets weet te onderscheiden. Het is dan ook een prima bockbiertje om eens te proeven.

't IJ IJbok

3.65

Zicht

3.5/5

Geur

3.8/5

Smaak

3.8/5

Plaats een reactie