La Chouffe Blanche Review

Brouwerij Brasserie D’Achouffe | Bierstijl wit | Alcoholpercentage 6,5% | Drinktemperatuur 6 °C

Tijdens een bergwandeling, bovenop de Mont Chouffe van maar liefst 6.666 meter hoog, fluisterden de bergtoppen Marcel de naam in voor zijn nieuwe bier de La Chouffe Blanche. Een zacht en kruidig witbier. Hij brouwde dit bier om de yeti te lokken, naar wie Marcel erg nieuwsgierig was. Zodra ik het nieuws hoorde van een nieuwe Chouffe, was ik eveneens nieuwsgierig. Niet naar de yeti maar wel naar hoe het bier smaakt. Dit is de La Chouffe Blanche review.

Zicht

Het is een licht bier, de kleur is dat, wat je gewend bent van een typisch Belgisch witbier. De enorm stevige schuimkraag echter is typisch Chouffe. Dit is niet een bier dat zomaar doodslaat. De lichte kleur en de stevige schuimkraag zijn enorm uitnodigend.

Geur

Het bier heeft een krachtige, doch prettige geur met toetsen van fruit en kruiden. Precies zoals je van een verfrissend witbier mag verwachten. Wat erg opvalt is dat de geur gelijkenissen heeft met de geur van de La Chouffe blond. Vermoedelijk zijn enkele ingrediënten hetzelfde.

Smaak

De smaak is dat van een goed witbier. Verfrissend en gemakkelijk te drinken met toetsen van citrus en kruiden. Het is een goede doordrinker. Naast dat het de smaak van een witbier heeft, is in de afdronk de typerende smaak van de La Chouffe blond te herkennen. Het smaakt uitstekend.

Nieuwsgierig naar de nieuwe la Chouffe Blanche?

De la Chouffe Blanche is in mijn ogen een uitstekend witbier, dat zich weet te onderscheiden, door hints van de typische Chouffe zicht, geur en smaak. Een welkome aanvulling op het uitstekende assortiment van brasserie D’Achouffe. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.

La Chouffe Blanche

4.1

Zicht

4.1/5

Geur

4.0/5

Smaak

4.3/5

Plaats een reactie