La Trappe Blond review

Brouwerij de Koningshoeven | Bierstijl blond | Alcohol 6,5% | Drinktemperatuur 8 °C

De La Trappe Blond is een toegankelijk trappistenbier van Brouwerij de Koningshoeven. De zoete tonen en lichte bitterheid vallen bij veel bierliefhebbers in de smaak. zo goed zelfs dat op 2 april 2020, de La Trappe Blond wederom met goud bekroond werd bij de Dutch Beer Challenge 2020. Toegegeven, dat de La Trappe Blond deze prijs wint sta ik volledig achter. Dit is mijn review van de La Trappe Blond.

Zicht

Als ik op een zomerdag een biertje inschenk, is dit hoe ik wil dat mijn biertje eruit ziet. Een goudgele kleur en een dikke witte schuimkraag, zo dik dat het bijna mousse lijkt. het bier slaat dan ook niet dood. Afhankelijk van of je het gist mee schenkt is het bier of helder of nevelig, dankzij het vloeibare gist in het bier. De La Trappe Blond is een prachtig bier om te zien.

Geur

De geur is een ware beleving van fruitige en frisse aroma’s, maar ook zitten er zoete geuren in, afkomstig van het mout.

Smaak

Het bier smaakt, zoals je verwacht na het ruiken van de geur. Het is een zeer toegankelijk bier, dat zijn smaak vooral haalt uit het mout. Een ietwat zoetige smaak, met ver op de achtergrond een licht bittertje. De afdronk is zacht, maar smaakvol. Persoonlijk ben ik erg te spreken over de smaak van dit trappistenbier. Na een slok van de La Trappe Blond heb ik echt het idee: “Ik drink een speciaalbier.”

Eindoordeel over de La Trappe Blond

De La Trappe Blond smaakt altijd naar meer en het is dan ook moeilijk te weerstaan om een tweede flesje te openen. Dit bier behoort dan ook tot een van mijn favorieten. Voor de La Trappe Blond kun je echt even gaan zitten, om te genieten. Of zoals ze bij La Trappe zelf zeggen: “Proef de stilte.”

La Trappe Blond

4.3

Zicht

4.5/5

Geur

3.8/5

Smaak

4.7/5

1 gedachte over “La Trappe Blond review”

 1. Zicht

  4.5

  Geur

  4.5

  Smaak

  4.5

  La Trappe is een van mijn lievelingsbiertjes. Zowel in de winter als in de zomer vind ik deze heerlijk.

  Beantwoorden

Plaats een reactie