Leffe Blond review

Brouwerij Leffe | Bierstijl blond | Alcoholpercentage 6,6% | Drinktemperatuur 6 °C

Het blonde abdij bier van Leffe zal je niet onbekend zijn. Het is behoort tot de meest bekende blond bieren en is altijd wel ergens te krijgen. Het soepele, zachte bier smaakt volgens de abdij ieder moment van de dag goed en het bier is dan ook enorm populair. Die populariteit verdien je niet voor niets zou je zeggen. Tijd om het blonde bier eens onder de loep te nemen in deze Leffe Blond review.

Zicht

De Leffe is een mooi, helder bier met een goudblonde kleur en een stevige schuimlaag. Precies zoals je een bier wilt zien aankomen op het dienblad van de ober. Het is een prachtig bier om te zien, zeker wanneer het geschonken wordt in het Leffe kelkglas.

Geur

De Leffe Blond heeft een subtiele, maar aangename geur. Het ruikt zoetig en bloemig met tonen van vanille en fruitige aroma’s. De geur is erg prettig voor de neus en geeft hints weg over hoe het bier zal smaken.

Smaak

Het bier smaakt moutig en alleen bij de afdronk is een licht bittertje merkbaar. Uniek aan het bier is de toevoeging van vanille, waardoor er een zoete smaak ontstaat. Een evenwichtig bier, dat erg goed smaakt en ook erg toegankelijk is. Een aanrader voor iedereen op een terras maar ook thuis om rustig van te genieten.

Leffe Blond review conclusie

Leffe Blond is een bier waarmee je eigenlijk altijd goed zit, wanneer je zin hebt in een biertje. Het ziet er goed uit, het ruikt goed en bovenal het smaakt goed. Een smaak, die enorm toegankelijk is. Dit bier wordt dan ook terecht zovéél geschonken. Wat vind jij van de Leffe Blond?

Leffe Blond

3.85

Zicht

3.8/5

Geur

3.9/5

Smaak

4.0/5

Plaats een reactie