Leffe Winterbier review

Brouwerij Leffe | Bierstijl amber bier | Alcoholpercentage 6,6% | Drinktemperatuur 6 °C

Met de winter in volle gang, is het ook eens tijd, om een winterbier open te trekken. Winterbieren zijn perfect voor koude, donkere avonden. Het zijn kruidige bieren, met een ietwat hoger alcoholpercentage, bedoelt om je een warm gevoel te geven. Een keer eerder dronk ik een Frans winterbier. Het bier smaakte naar vloeibaar speculaas en sindsdien ben ik huiverig voor deze biersoort. Maar als er een winterbier is, die daar verandering in kan brengen, Dan moet het wel het winterbier van het vertrouwde Leffe zijn. Een winterbier, dat juist heel goed in balans zou moeten zijn tussen zoet en bitter. Mijn interesse is geprikkeld. Laten we dus gauw de Leffe Winter gaan proeven én reviewen.

Zicht

De bier heeft een donkere amberkleur. Een kleur die je niet vaak ziet bij een biertje. Het is erg mooi en bijzonder. De schuimkraag is typisch Leffe, een volle, zachte crème kleurige schuimkraag, die je gewoon aan je lippen wilt zetten.

Geur

Het bier geurt erg kruidig en zoet, met name de geur van kaneel is aanwezig, maar ook tonen van fruit zijn te bespeuren. Het bier heeft een rijke en complexe geur.

Smaak

De smaak is gelukkig inderdaad goed in balans. De kruidige smaken zijn duidelijk aanwezig. Toch overheersen ze niet en het bier laat ook ruimte voor de smaak van, naja, bier. Het is een fijne balans tussen zoet en bitter. De nasmaak blijft lang hangen. Erg goed!

Leffe Winterbier conclusie

Ik had een klein wantrouwen richting winterbier, omdat deze bier wel heel erg kruidig en zoet kunnen zijn, waardoor de echte biersmaak verloren gaat. Het Leffe Winterbier echter, weet dit perfect in balans te brengen. Mijn vertrouwen is weer herstelt. Wat vind jij van het Leffe Winterbier en van winterbieren in het algemeen? Laat het me weten in de reacties.

Leffe Winterbier

3.75

Zicht

3.8/5

Geur

3.8/5

Smaak

3.8/5

Plaats een reactie