Leffe d’Été Zomerbier review

Brouwerij Leffe | Bierstijl blond | Alcoholpercentage 5,2% | Drinktemperatuur 6 °C

Voor vele begon de kennismaking met speciaalbier waarschijnlijk met een Leffe blond. Een grote klassieker van de brouwerij en een toegankelijk bier dat iedereen kan bekoren. Naast de alom bekende bieren, zoals de Leffe blond, dubbel en tripel, biedt de brouwerij ook bieren voor het seizoen, zoals de Leffe Winter, een kruidig winterbier, maar ook de Leffe d’Été Zomerbier. Nu we met de eerste warme dagen een voorproefje hebben gehad op de zomer, kon ik niet langer wachten om toch eens een Leffe d’Été Zomerbier open te trekken en te reviewen, want het Leffe d’Été Zomerbier zou met zijn verfrissende smaak, lage alcoholpercentage en subtiele zoetheid de zomer perfect moeten omarmen.

Zicht

Het bier is goudblond van kleur, iets lichter nog dan de Leffe blond. Bovenop het bier staat een fijn kraagje van witschuim, veroorzaakt door de rijke aanwezigheid van koolzuur, dat je tegen het glas kunt zien bubbelen. Daarmee heeft het bier een fijn zomers uiterlijk.

Geur

Het bier ruikt fris en aromatisch. Er zijn enkele sporen van fruit te bespeuren, zoals citrus en banaan.

Smaak

Het bier smaakt inderdaad verfrissend. Tegelijkertijd is het bier ook aromatisch en fruitig. Er zijn sporen van banaan terug te proeven in het bier. Daardoor vinden andere bierliefhebbers het bier wat weghebben van een weizenbier. Ik kan dit alleen maar beamen. Het bier weet het beste van blond en weizen samen te brengen en dat is absoluut geen straf om te proeven.

Leffe d’Été Zomerbier review conclusive

Het Leffe d’Été Zomerbier zou de zomer moeten omarmen en doet dat ook glansrijk. Het is een verfrissend smaakvol biertje, dat het gevoel van de zomer goed weet te weerspiegelen. Zodra de zomer echt begint, zal ik dit biertje zeker vaker opentrekken. Krijg jij ook een zomers gevoel van dit biertje? Laat het met weten in de reacties.

 

 

 

Leffe d'Été Zomerbier

3.85

Zicht

3.8/5

Geur

3.8/5

Smaak

4.0/5

Plaats een reactie