Mc Chouffe Review

Brouwerij Brasserie D’Achouffe | Bierstijl Scottish Brown Ale | Alcoholpercentage 8% | Drinktemperatuur 8 °C

In de zomer werden we blij verrast met de lancering van de Chouffe wit. Een zeer aangenaam witbier ter aanvulling van de klassieke kabouterbieren. Een van die klassiekers is Mc Chouffe. Een bruin bier in Schotse stijl, dat de voorkeur geniet van Malcolm een kabouter uit de feeën vallei, die zich onderscheidt met een kilt en een Schots accent. De Mc Chouffe is een karakteristiek bier, dat wereldwijd in de smaak valt. Tijd om eens uit te zoeken of die ook bij mij in de smaak valt, in deze Mc Chouffe bruin review.

Zicht

Als er iets typerend is voor een Chouffe bier, dan is het wel de smeuïge schuimkraag. Deze schuimkraag is zo vol, dat het meteen opvalt aan het bier. Zo’n schuimkraag is voor mij altijd wel een pluspunt. Het nodigt namelijk ontzettend uit.
Kijken we verder dan schuimkraag, dan zien we dat het bier een diepe bruine kleur heeft met aan de randen een gloed van robijnrood. Het bier ziet er aantrekkelijk uit.

Geur

Het eerste wat de neus binnendringt is de geur van karamel. Een typische geur en smaak voor bruinbieren. Daarnaast zijn ook fruitige tonen aanwezig en is ook lichtelijk anijs te bespeuren. Het bier heeft een rijke geur.

Smaak

Ook met de eerste slok is de smaak van karamel als eerste aanwezig. Gevolgd door een sterke aanwezigheid van de smaak van drop. Dit zal ongetwijfeld komen door de aanwezige aroma van anijs in het bier. Hier en daar zijn fruitige tonen te ontdekken. Het bier smaakt goed en drink makkelijk weg.

Mc Chouffe review conclusie

Dubbelbieren behoren niet tot mijn favoriete biersoorten, maar de Mc Chouffe is een karaktervol bier met veel smaak en een appetijtelijke schuimkraag, typisch voor Chouffe bieren. Ik kan dan ook niet anders zeggen dan dat ik genoten heb van mijn glas Mc Chouffe. Wat vind jij van de Mc Chouffe? Ik lees het graag in de reacties!

Mc Chouffe

3.85

Zicht

4.0/5

Geur

3.8/5

Smaak

3.8/5

Plaats een reactie