Monte Cristo bier review

Brouwerij Bosteels | Bierstijl quadrupel | Alcoholpercentage 11,5% | Drinktemperatuur 10-12 °C

Na meer dan een jaar gewacht te hebben, was het eindelijk zover. Het was tijd om het nieuwe bier van brouwerij Bosteels te proeven. Een brouwerij dat indruk maakt met de Tripel Karmeliet, het kwakbier en de Deus brut des Flandres. Een champagnebier. Stuk voor stuk iconische bieren. Het moge duidelijk zijn dat Bosteels gaat voor kwaliteit boven kwantiteit. Wanneer zij na lange tijd een nieuw bier uitbrengen, dan is het iets om naar uit te kijken. Zeker als het een quadrupel betreft, dat 11 weken lang op Sherryvaten heeft liggen rijpen. Het resultaat zou een echt degustatiebier moeten zijn. Nutty – Oaky – Smooth. De verwachtingen kunnen niet hoger zijn, dus laat ik het bier eens gaan proeven en reviewen.

Zicht

Het bier is zeer donker van kleur, maar wanneer het licht er doorheen schijnt is een robijnrode gloed te zien. Tegen het glas blijven belletjes koolzuur plakken, maar boven op het bier staat een dun schuimkraagje van fijne belletjes. Het is geen stevige schuimkraag, maar dat is gewoon bij een bier dat op vaten heeft liggen rijpen. Het bier oogt in ieder geval rijk van smaak.

Geur

Monte Cristo heeft een stevige geur. Je ruikt de gekarameliseerde mouten, een walm van alcohol, maar ook noten, vanille en ook de geur van roodfruit. De geur is in ieder geval rijk. De smaak hopelijk ook.

Smaak

Rijk van smaak is het bier zeker. Je proeft de smaken van hazelnoot, vanille en de typische smaak van het vat waar het bier in heeft liggen rijpen. De afdronk biedt een langaanhoudende zoetheid. Het bier geeft tevens een warm mondgevoel. Dit is een bier wat je niet zomaar achtrover slaat, maar een waar je echt voor moet gaan zitten. Een bier waar je lang van kunt genieten.

Monte Cristo bier review conclusie

Ik had enorm hoge verwachtingen bij het bier Monte Cristo. Met zulke hoge verwachtingen kan het bier alleen maar tegenvallen zou je zeggen. Dit is echter niet het geval. Het maakt alle verwachtingen waar. Het is een verrukkelijk bier, waar je heel lang van kunt genieten. Wat mij betreft een waardige aanvulling op het assortiment van Bosteels. Heb jij het geluk al gehad om het bier te mogen proeven?

 

Monte Cristo

4.4

Zicht

4.0/5

Geur

4.5/5

Smaak

4.8/5

Plaats een reactie