Reuz ´ne Sterke Witte review

Brouwerij Reuzenbieren | Bierstijl wit | Alcoholpercentage 7,5% | Drinktemperatuur 6 °C

Een goed bier houd ik wel van, zeker wanneer ik een verfrissend biertje wil drinken is een witbier altijd een uitstekende keuze. Toen ik een bierpakket cadeau kreeg, wekte dit bier de meeste nieuwsgierigheid op. Ik kende de hele brouwerij namelijk nog niet. Het bier is van de Nederlandse brouwerij Reuzenbieren. Het is gevestigd in Moergestel en is een kleine brouwerij van 4 man sterk. Er zijn 4 vaste bieren en 3 seizoensbieren, waarvan de Black IPA het paradepaardje is met een gold medal op de Dutch Beer Challenge 2016.  Maar goed we hebben het nu over het witbier. Zou het net zo verfrissend zijn als een witbier met een lager alcoholpercentage? Tijd om de Reuz ‘ne Sterke te reviewen.

Zicht

Qua kleur is het inderdaad een typisch witbier. De kleur is erg licht en precies zoals je van een witbier zou verwachten. De schuimkraag was echter vrij teleurstellend. Helemaal dood sloeg het bier niet, maar zelfs met vrij klokkend inschenken ontstond er maar een matig schuimlaagje.

Geur

Waar bij een witbier de geur vooral fris en fruitig is, is het bij dit bier juist hoppiger en lichtjes zuur. Niet echt wat je van een witbier zou verwachten dus. Dat komt, omdat het bier flink gehopt is met hop uit Nieuw-Zeeland. Zou je het ook terug proeven in het bier?

Smaak

Waar je van een sterk witbier, misschien een sterker witbier smaak verwacht, is dit helemaal niet het geval. Het bier smaakt in het begin licht zurig. Eenmaal in de mond proef je wel wat tonen van koriander, zoals bij witbier veel gebruikt wordt. De afdronk echter is verrassend genoeg enorm bitter en tegenstrijdig met wat je in het begin proeft. Smaakvol is het bier wel, alleen is het niet mijn smaak. Persoonlijk vind ik de smaak vrij matig.

Zelf nieuwsgierig naar de Reuz ‘ne Sterke Witte?

Hoewel ik het bier niet het lekkerste witbier ooit vind, is het wel een bijzonder bier. Echt anders dan je gewend bent en daarom zeker wel de moeite waard om eens te proberen. Ben jij nieuwsgierig naar het bier of heb je het al geproefd en je eigen mening over de Reuz ‘ne Sterke Witte? Vertel het me in de reacties.

Reuz 'ne Sterke Witte

3.15

Zicht

3.2/5

Geur

3.1/5

Smaak

3.2/5

Plaats een reactie