Rienzbräu Heffe Weissbier review

Brouwerij Rienzbräu | Bierstijl Weizen | Alcoholpercentage 5,2% | Drinktemperatuur 5 °C

In het vorige artikel, had ik het al over de brouwerij Rienzbraü uit het pittoreske Bruneck. Daar dronk ik het Rienzbraü Summerbier, een licht en verfrissend blond biertje. Het is echter niet het enige bier wat ze daar brouwen. Zoals je mag verwachten van een brouwerij dat nauw de Beierse zuiverheidswet volgt, brouwen ze ook een weizen. Ik heb het geluk gehad om deze ook te mogen proeven. En hoe die smaakt? Dat deel ik graag in deze Rienzbräu Heffe Weissbier review.

Zicht

Het bier is troebel en heeft een bijzondere kleur. Het bier is oranje/ koperachtig en iets donker, dan je normaal ziet bij een weizen. Boven op het bier staat een stabiele schuimkraag, die lang blijft staan. Echter is het niet zo vol als je normaal ziet bij een weizen, maar dan kan ook liggen aan het glas waarin het geserveerd werd. Rienzbräu Heffe Weissbier ziet er in in ieder geval bijzonder uit. Ik ben dus benieuwd hoe die smaakt.

Geur

De geur verraad de aanwezigheid van fruitige tonen, je ruikt de aanwezigheid van banaan, maar ook van het graan.

Smaak

De Rienzbräu Heffe Weissbier is een fruitige weizen en in tegenstelling tot hoe die eruit ziet smaakt het vrij traditioneel. Je proeft banaan en het mout. Ook is een lichte citrus smaak aanwezig, die na afdronk nog even blijft hangen. Het smaakt me prima.

Rienzbräu Heffe Weissbier conclusie

De Rienzbräu Heffe Weissbier is het tweede bier dat ik heb kunnen proeven bij de brouwerij en ook deze smaakte zeker goed. Een prima weizen, maar qua smaak onderscheid het zich niet van andere weizens. Mocht je een keer in de buurt zijn, dan zou ik hem zeker proeven, maar ik zou er niet speciaal voor naartoe rijden.

Rienzbräu Heffe Weissbier

3.4

Zicht

3.5/5

Geur

3.3/5

Smaak

3.5/5

Plaats een reactie