Rienzbräu Summerbier review

Brouwerij Rienzbräu | Bierstijl Blond | Alcoholpercentage 3,5% | Drinktemperatuur 5 °C

In het schilderachtige plaatsje Bruneck tussen de hoge bergen van de Dolomieten in Noord-Italië, vind je Italiaanse pizzeria’s en Duitse biertuinen, met onder meer restaurant en stadsbrouwerij Rienzbräu, waar ze enkele smakelijke bieren brouwen, geheel volgens de Beierse zuiverheidswet.
Een van die bieren is het Reinzbrau Summerbier. Een blond troebel biertje dat verfrissend oogt en smaakt. Perfect voor de zomer, althans dat doet de naam van het bier vermoeden. Tijd om de naam eens op de proef te stellen in deze Rienzbräu Summerbier review.

Zicht

Te beginnen met de schuimkraag. Zoals gewend van een Duits bier staat er een ferme schuimkraag op het bier dat lang blijft staan. Onder die schuimkraag is een troebel maar felgeel bier te zien. Het ziet eruit als een zonnetje in een glas en daarmee oogt het bier zeker zomers.

Geur

Waar in Duitse bieren vaak de mouten dominant zijn, is er naast de geur van mout ook sterk de geur van hop aanwezig, wat zorgt voor bittere doch fruitige aroma’s.

Smaak

Proeft het bier net zo zomers als het eruit ziet? Jazeker, het is een echte dorstlesser, ondanks het zeer lage alcoholpercentage van maar 3,5%, smaakt het bier geenszins slap. Het bier heeft een fris karakter en de aanwezige hop zorgt voor een licht bittere afdronk. Een prima bier voor wie op een hete zomerdag niet teveel alcohol wilt drinken.

Rienzbräu Summerbier review conclusie

Stadsbrouwerij Rienzbräu heeft met zijn Summerbier een prima biertje gebrouwen voor een zomerse dag. Mocht je op een dag het plaatsje Bruneck bezoeken, wat op zichzelf al een aanrader is, neem dan zeker de tijd om de Rienzbräu Summerbier te proeven op het terras van deze goede stadsbrouwerij.

Rienzbräu Summerbier

3.5

Zicht

4.0/5

Geur

3.0/5

Smaak

3.5/5

Plaats een reactie