Rochefort 10 Review

Brouwerij Rochefort | Bierstijl quadrupel | Alcoholpercentage 11,3% | Drinktemperatuur 10 °C

De Rochefort 10 is het sterkste bier uit de reeks trappisten van Rochefort. Stuk voor stuk erg geliefde bieren. Bieren die worden gebrouwen met water uit de bron, waaruit de rivier de Tridaine ontspringt. Volgens de monniken, is de unieke smaak van de bieren te danken aan dit bijzondere water. De Rochefort 10 wordt gezien als het kroonjuweel onder de trappistenbieren van Rochefort. Tijd om eens te testen of het bier echt zo bijzonder is in deze Rochefort 10 review.

Zicht

Het bier heeft een donker bruine kleur, met enkele reflecties van robijnrood, wanneer het voor het licht gehouden wordt. Daarboven op staat een uitnodigende, volle schuimkraag met een lichtbruine kleur. Het bier oogt als een stevige quadrupel en dat is precies zoals het zijn moet.

Geur

Wanneer je aan het bier ruikt, zijn er verschillende geuren, die de neus indringen. Dat van alcohol, maar ook karamel en rozijnen. Een stevige maar goede geur.

Smaak

De smaak van het bier sluit zich aan bij de geur. Het is een volle smaak, bestaand uit de smaak van rozijnen en vijgen en ook toetsen van karamel. In de afdronk is de smaak van alcohol zeker aanwezig en de smaak blijft lang na hangen. Of het inderdaad te danken is aan het bijzondere bronwater, is lastig te zeggen, maar het bier smaakt in ieder geval geweldig.

De Rochefort 10 review conclusie

Rochefort 10 behoort tot de grote klassiekers afkomstig uit België. Daarnaast is het ook een geweldige quadrupel. Het bier verdient daarom in mijn ogen alle lof dat het krijgt. Ben jij ook vol lof over de Rochefort 10? Ik lees het graag terug in de reacties.

Rochefort 10

4.4

Zicht

4.4/5

Geur

4.3/5

Smaak

4.5/5

Plaats een reactie