Rochefort Triple Extra Review

Brouwerij Rochefort | Bierstijl Tripel | Alcoholpercentage 8,1% | Drinktemperatuur 8 °C

Een nieuw trappisten bier is een zeldzame gebeurtenis, maar altijd welkom. Zeker als het een nieuw bier is van Rochefort met zijn excellente Rochefort 6, 8 en in mijn optiek, kroonjuweel de Rochefort 10. Een verschil echter is dat dit allemaal donkere bieren zijn. Extra verrassend is het dus dat Rochefort een wel heel erg lichte tripel heeft gelanceerd. Namelijk de Rochefort Triple Extra. Mijn nieuwsgierigheid is in ieder geval gewekt.
Volgens de brouwers is het bier gelukt. Ik ben benieuwd of ik er ook zo over denk. Tijd om de Rochefort Triple Extra te proeven én te reviewen.

Zicht

Het eerste wat opvalt is de ferme schuimkraag die vrijwel direct in het glas ontspringt. Daarna springt de felgele kleur in het oog. Ze wilden bij Rochefort een blondkleurig bier maken en dat is ze zeker gelukt.

Geur

De geur doet echter niet meteen aan een tripel denken. Het is veel fruitiger en doet denken aan een pale ale. Het bier heeft een kruidige geur en tonen van citrus zijn zeer aanwezig. Aan de geur te beoordelen wordt het een fris biertje.

Smaak

Het bier is inderdaad verfrissend. De smaak van citrus is duidelijk te herkennen in het bier. Ondanks het alcoholpercentage van 8,1%. Is de zwaarte van de alcohol niet terug te proeven. Het bier is verassend licht en neigt enigszins naar een witbier, maar wel een goede.

Rochefort Triple Extra review conclusie

Rochefort verraste ons met een tripel, nog verrassender is het, dat het bier eigenlijk niet smaakt naar een tripel. Na de eerste slokken vond ik het bier dan ook wel tegenvallen, misschien was dat dan ook wel te wijten aan de verwachtingen, die ontstaan, wanneer Rochefort na zo’n lange tijd een bier uitbrengt. Ik heb het daarom ook even laten bezinken en eigenlijk maakt het niet uit wat voor labeltje je aan het bier hangt. Het is een prima biertje en ik lus er nog wel een.
Heb jij de Rochefort Triple Extra al geproefd? Ik ben zeer benieuwd wat jij ervan vindt.

Rochefort Triple Extra

3.65

Zicht

3.8/5

Geur

3.5/5

Smaak

3.8/5

Plaats een reactie