Het Nest Schuppenboer Grand Cru Brandy Barrel Aged Review

Brouwerij het Nest | Bierstijl blond barrel aged | Alcoholpercentage 10% | Drinktemperatuur 8 °C

De Belgische bieren van nest zijn misschien niet zo bekend als de bieren van Leffe of al Chouffe. Dezelfde waardering verdienen ze zeker. Het Nest heeft een ruim assortiment aan uitstekende bieren. Waaronder ook Het Nest Schuppenboer Grand Cru. Een sterk blond bier van 10% alcohol. Van dit bier is een limited edition gemaakt met extra moutstorting en meer hop. Bovendien heeft het bier vier maanden liggen rijpen op een brandy vat. Het resultaat is de Het Nest Schuppenboer Grand Cru Brandy Barrel Aged. De benaming is een mondvol. Hopelijk is het bier ook vol van smaken. Laten we het bier daarom eens proeven en reviewen.

Zicht

De kleur van het bier is donkerblond met tinten van oranje. De schuimkraag is vrij mild en slaat vrij snel neer. Nu is dit niet ongewoon voor een bier van deze soort, maar het ziet er net wat minder uitnodigend uit dan een ferme schuimkraag. Maar in het geval van een barrel aged bier zegt dit nog niks over de smaak.

Geur

De geur van het bier is verassend fris. Een beetje zurig zelfs. Tonen van fruit zijn duidelijk aanwezig in het bier. Eigenlijk niet wat ik verwacht had bij een zwaar vatgerijpt bier als dit.

Smaak

De smaak sluit tot mijn verassing niet aan bij de geur. Het bier smaakt een stuk beter dan het ruikt. Het heeft een stevige moutige smaak, met een flink bittere afdronk en een sterke alcoholische warmte. Sporen van fruit als abrikoos en sinaasappel zijn wel te bespeuren in het bier, maar zijn in de smaak niet zo nadrukkelijk aanwezig als in de geur.

Het Nest Schuppenboer Grand Cru Brandy Barrel Aged Review conclusie

Zoals van een vatgerijpt bier verwacht mag worden, heeft het bier een volle en stevige smaak. Je tikt het bier niet zomaar achterover. Het is met dit bier langzaam genieten geblazen. Maar toch wanneer ik het bier vergelijk met andere barrel aged bieren, zoals de geweldige Nieuw Ligt Grand Cru valt het een beetje in de middenmoot. Desalniettemin is het bier het proeven waard. Wat vind jij ervan?

Het Nest Schuppenboer Grand Cru Brandy Barrel Aged

3.75

Zicht

3.5/5

Geur

3.5/5

Smaak

4.3/5

Plaats een reactie