Westmalle Tripel review

Brouwerij Abdij der Trappisten van Westmalle | Bierstijl Tripel | Alcoholpercentage 9,5% | Drinktemperatuur 10 °C

De Westmalle Tripel. Stijl icoon en gezien als de moeder aller tripels. De eerste ter wereld. De Westmalle Tripel wordt al sinds 1934 gebrouwen in de Abdij der Trappisten van Westmalle. De term tripel duidt op het verdrievoudigen van de ingrediënten van hun oorspronkelijke trappistenbier. Een idee wat nog vaak overgenomen is door andere brouwers.
Om de Westmalle Tripel te brouwen ondergaat het bier een langzaam brouw proces, met nagisting op de fles. Het resultaat is een heerlijk complex, degustatie bier, waar je echt voor moet gaan zitten. Ik heb hem al vaker op, maar het is tijd om dit iconische bier eens goed onder de loep te nemen in de Westmalle Tripel review.

Zicht

Afhankelijk van of je het gist mee schenkt of niet is het bier helder of troebel. Zelf geef ik de voorkeur aan het mee schenken van het gist. Dit geeft meer smaak aan het bier. De kleur van het bier is geel goud met daarbovenop een volle romige schuimkraag. Het oogt als een stevig biertje.

Geur

De geur verraad al een beetje de complexiteit van het bier. Er zijn veel aroma´s te bespeuren, waaronder die van fruit en kruiden.

Smaak

Na de eerste slok weet je het al. Dit is een krachtig en smaakvol bier, vol met tonen van kruiden en fruit. Je proeft banaan, maar tegelijkertijd de bitterheid van het hop en de alcohol. De afdronk is stevig en blijft lang hangen in de mond.

Westmalle Tripel review conclusie

De Westmalle Tripel wordt gezien als de eerste tripel en is tevens een van de beste. Het is een krachtig en vol bier. Een bier wat je tijd en aandacht vraagt om goed te proeven. Maar het is tijd, zeer goed besteed. Wat vind jij van de Westmalle Tripel?

Westmalle Tripel

4.15

Zicht

4.0/5

Geur

4.0/5

Smaak

4.5/5

Plaats een reactie