Wittekop Saison review

Brouwerij Belgica | Bierstijl saison | Alcoholpercentage 6,5% | Drinktemperatuur 6 °C

De Saison is van oorsprong een biersoort dat door boerderijen in Wallonië gebrouwen werd in de winter, om vervolgens gedronken te worden door de gastarbeiders, als deel van hun loon. Een goed gekruid en gehopt biertje van hoge gisting, met een goudblond tot amberachtige kleur. Het is bovenal een fris en fruitige bierstijl, waar de Wittekop Saison van brouwerij Belgica uit het dorpje Made een mooi voorbeeld van zou moeten zijn. Het werd in 2017 immers verkozen tot lekkerste biertje van Brabant. Tijd om de Wittekop Saison te proeven en reviewen dus.

Zicht

De kleur van het bier is lichtblond, bijna witbier achtig, met daarop een fijne schuimkraag, die niet snel inzakt. Het bier heeft daarmee een verfrissende uitstraling en ziet er dorstlessend uit.

Geur

Fruitig en kruidig voeren de boventoon in de geur van het bier. Je ruikt de aroma’s van Citrus. De sterke kruidigheid komt van speciaal Belgisch Saison gist. Het prikkelt de neus op een positieve manier.

Smaak

Het bier smaakt fris, met een licht zuurtje, maar deze is zeker niet overheersend. Het is mooi in balans met de kruidige smaak en de tonen van hop. Het is daarmee een biertje dat makkelijk doordrinkt en inderdaad lekker verfrissend is.

Wittekop Saison review conclusie

De saison mag dan wel een bierstijl uit Wallonië zijn. Het lijkt erop dat brouwerij Belgica uit Made de bierstijl goed onder de knie heeft gekregen. Het is een heerlijk verfrissend biertje, met een smaakpallet, dat net anders is dan dat van een witbiertje of een blond biertje. De Wittekop Saison biedt daarmee een mooie afwisseling tijdens warme zomerdagen. Heb jij de Wittekop Saison al eens geproefd?

 

Wittekop Saison

3.8

Zicht

3.8/5

Geur

3.8/5

Smaak

3.9/5

Plaats een reactie