De nieuwe Gouden Carolus Indulgence van 2021: De anno 1521

Zeven jaar geleden begon Gouden Carolus met zijn reeks gelimiteerde bieren onder de naam Gouden Carolus Indulgence, wat vermaak, verwennerij en genot betekend. Iets wat ze proberen te bewerkstelligen met hun bieren en wat ze ook aardig lukt. De reeks begon met hun Gouden Carolus Indulgence Whisky Infused, een bier dat zo succesvol werd, dat ze het bier standaard op de markt gebracht hebben. Sindsdien hebben ze enkele bijzondere bieren uitgebracht, zoals de Mbingu gold, een blond bier dat wordt gebrouwen met cacaobonen.

Elk jaar betekend een andere smaakbeleving en dit jaar…dit jaar is extra bijzonder, want 500 jaar geleden introduceerde de in Mechelen geboren Keizer Karel V de Carolus gulden. Aangezien het biermerk naar deze gulden vernoemd is, is er reden voor feest. Daar hoort natuurlijk een speciaal bier bij. Een echt feestbier.

De Anno 1521

Hoe beter om deze bijzondere verjaardag te vieren, dan met nieuw vloeibaar goud, in de vorm van een sterk blond bier, dat toepasselijk de naam Anno 1521 heeft gekregen. De brouwers omschrijven het bier als “een goudblond speciaalbier met een zachte hopbitterheid, uitgebalanceerd met subtiele toetsen van amandel en hazelnoot die uitlopen in een droge, volmondige finale. Een feestbier om als vloeibaar goud, rijkelijk uit te schenken!” Met een alcoholpercentage van 8,5% is het zeker een sterk blond bier.

Benieuwd naar de Gouden Carolus indulgence Anno 1521?

Ik zet het bier in ieder geval bovenaan mijn lijst. Het bier is momenteel verkrijgbaar bij de brouwerijwinkel, verschillende slijterijen in België en de Colruyt supermarkt. In Nederland moeten we nog even geduld hebben voor we een fles kunnen bemachtigen. Weet je er een te bemachtigen. Bewaar dan de Gouden Carolus munt bovenop de fles. Deze heeft een waarde van €1,- en kan als betaalmiddel gebruikt worden in de brouwerswinkel.

Plaats een reactie