Monte Cristo verkrijgbaar in Nederland

Brouwerij Bosteels staat bekend om enkele iconen van bieren, zoals de zeer geliefde Tripel Karmeliet, een bier dat behoort tot de beste tripels die bestaan. Ook het befaamde Kwak bier is afkomstig van deze brouwerij. De faam verwierf het bier met het bijzondere koetsiersglas, waarbij het bier in je gezicht “kwakt”, wanneer je onvoorzichtig drinkt. Ten slotte is er nog het bijzondere bier Deus Brut des Flandres. Een bier dat na het brouwen een heuse Champagne behandeling ondergaat, zodat er een sprankelend bier wordt voortgebracht. Wanneer deze brouwerij een nieuw bier uitbrengt is dat dus niet zomaar een nieuw bier.

Wat is Monte Cristo voor bier?

Monte Cristo is een gerstewijn, dat elf weken heeft gerijpt op houten vaten. Tevens is er sherry aan toegevoegd. Het resultaat is een zeer stevig donker bier met een alcohol percentage van 11,5%. De smaak is naar verluid rijk en complex, met toetsen van hazelnoot, hout, wijn, warme vijgen en karamel. Het bier heeft ook zijn eigen bijbehorende glas, dat meer wegheeft van een whiskyglas dan van een bierglas. De fles van 33 cl kun je dan ook niet in een keer leeggieten in het glas. Het is dan ook een bier waar je voor moet gaan zitten. Monte Cristo degusteer je.

Waar kun je Monte Cristo kopen?

In november kwam de aankondiging van het nieuwe bier, van Brasserie Bosteels. Sindsdien kijk ik al reikhalzend uit tot het moment, dat ik het bier mag proeven. Echter was er geen informatie te vinden over waar of wanneer het bier te verkrijgen zou zijn. Vlak na lancering is het bier vermoedelijk alleen bij de brasserie zelf verkrijgbaar geweest. Menig speciaalzaak heb ik al afgezocht, maar nergens was het te vinden. Totdat ik per toeval een advertentie van Hopt voorbij zag komen. Een advertentie met het bier Monte Cristo. Het bier is nu gemakkelijk online te bestellen en dus toegankelijk voor iedereen.

Plaats een reactie